donderdag 13 oktober 2011

Vervolg

De voortgang van het inzetten van facebook.....bij leren en werken BBL traject ROC.
Vorige week heeft de directeur van de organisatie van kinderdagverblijf Tovertuin instructie gehad en zich ook bij de besloten Facebook groep aangemeld.
Het is natuurlijk de vraag hoe de PM-ers reageren op het feit dat hun leidinggevende nu kan meekijken naar hun bevindingen op het werk. Zijn ze nu nog zo spontaan of worden ze voorzichtig  met het plaatsen van de  berichten.  Dit zal ik de volgende keer bij hun toetsen.
Wat zullen de ervaringen van de directeur zijn? Hij heeft 1 keer gereageerd en dat was positief. Ook hij kan dit medium positief gaan gebruiken, aangezien hij veel locaties heeft en dus niet overal kan finetunen in zijn organisatie. Met dit medium kan hij meer inzicht verwerven over zijn medewerkers, over de vragen die bij hen leven, etc.

  • Iedereen heeft nu foto's geplaatst van de locatie voor en na het inrichten.Opvallend is de steriele omgeving voor jonge kinderen. ( dit moet volgens de richtlijnen van GGD)
  • Er is nu voor de eerste keer een filmpje geplaatst van een spel van een kind. Het geluid is niet erg goed...dat is jammer. 
  •  Bij het gebruik van filmpjes kunnen we ook meekijken naar de interactie-strategieën van de medewerkers. Hierover kunnen we tijdens de contacturen reflecteren. 
  • De coach is ook begonnen in coachen van medewerkers. Ook hierover schrijven de deelnemers hun bevindingen.
Het proces is dus nog in volle gang, en we blijven nieuwsgierig waar nog meer kansen liggen van dit medium. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten