dinsdag 20 september 2011

De vragen en belevenissen blijven binnenstromen...

Toch wel met enige verbazing kijk ik naar de vragen, reacties en foto's die binnenstromen op ons facebookaccount. Wij (trainers) hadden nog als idee dat iedereen 1 keer per maand zeker een leervraag moest stellen, maar ik moet echt iedere dag op facebook om te reageren.
De pedagogische medewerkers stellen verschillende vragen en plaatsen ook reacties:
  • ideeën voor de speel-leeromgeving te verrijken.
  • vragen over de begeleide activiteiteit.
  • beschrijving van de activiteit
  • ervaringen van de scholing op het ROC
De activiteiten die zijn voorgedaan tijdens de lessen, passen ze meteen toe in de praktijk. Hiervan maken ze foto's en geven aan wat ze precies doen met de kinderen en hoe de kinderen erop reageren. Aangezien de interactie-vaardigheden bij Speelplezier hoog in het vaandel staan, vinden wij deze informatie uit facebook zeker een meerwaarde. Je kunt eigenlijk zien of ze het geleerde ook kunnen toepassen.

Een voorbeeld van een opmerking op Facebook:
 
Vandaag weer demonstratie spel met de beer gedaan.. En wat waren de kinderen toch weer enthousiast!! En ze bleven ook weer allemaal heel netjes zitten!

Daarna met 4 kindjes gaan scheuren en plakken. Heel leuk om te doen!
1 kindje probeerde te scheuren en zei dit er ook bij.. het lukte hem niet egt maar na een paar keer oefenen ging het al iets beter.
1 kindje die heel weinig praat, begin wat tegen me te brabbelen.. zei geen woorden na.
1 kindje vond vooral het plaksel heel erg leuk en was verder niet zo geïnteresseerd in het scheuren en plakken. Wel gaf ze betekenis aan haar werkje nadat ik dat ook gedaan had bij mijn werkje.
het laatste kindje reageerde helemaal nergens op toen ik naast haar zat.
Toen ik even niet op haar lette, begon ze ook te scheuren en was ook geïnteresseerd aan het kijken hoe ik dat deed.Hierdoor krijg je als trainer informatie over de activiteit  op de werkvloer en hoe de PM-er het ervaart. Dit pakken we terug tijdens de bijeenkomsten op school.

Ik ben zeer enthousiast en wil dit medium verder ingaan zetten tijdens onze scholing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten