donderdag 1 september 2011

Feestelijke opening 1 september

Gisteren was de feestelijke opening. Lees over dit bericht in mijn scoop-it.

Na de opening is de Speelplezier speel-leergroep meteen begonnen met de opleiding. De groep werd opgespitst en met telkens 15 deelnemers (totaal 30 PM-ers) ben ik aan de slag gegaan met het digitaal portfolio.
Het portfolio bestaat uit drie items:
  1. Consultatie-formulier voor de training op de werkvloer (ingevuld door coach)
  2. Praktijkopdrachten
  3. Facebook account met daarop de leervragen en foto's.
Voor mij lag er een stukje nieuwsgierigheid hoe zijn de "digitale vaardigheden"van de deelnemers? Hoeveel deelnemers hebben een facebook account? Tien van de dertig hadden geen account. Ook gaven 5 deelnemers aan, zelden tot nooit op de computer te werken. Mooi is dat andere PM-ers meteen te hulp schoten.
Iedereen heeft die middag een account aangemaakt, en ik heb ze toegevoegd op de besloten groep op mijn facebook account clc zuid.
Een aantal vragen kwamen naar voren:
- kan mijn leidinggevende nu alles zien op facebook? Nee, want je voegt de leiding gevende niet toe aan je vrienden.
- de mensen die geen facebook account hadden wilden het helemaal afschermen: dat is mogelijk.
- De leiding gevend heeft de social media geblokkeerd op het werk, hoe kunnen wij op facebook? Ik ga met hem overleggen om het dit jaar te deblokkeren)

De eerste opdracht is foto's maken van de speel-leeromgeving van de locaties. Iedereen gaat de locatie herinrichten. De foto's worden in albums geplaatst op facebook. Alle deelnemers (ook de de speelleergroep en het ROC) kunnen de foto's bekijken en een inspiratiebron voor elkaar betekenen.
Een mooie eerste middag!Geen opmerkingen:

Een reactie posten